Prindi

Üks aspiriinitablett päevas võib ära hoida käigud kardioloogi juurde - nii kaitseb ta südant. Kuid mida me teame aspiriinitaolistest ainetest, mida nimetatakse salitsülaatideks, toidus?

Salitsülaadid, mida kasutatakse aspiriini valmistamiseks, esinevad looduslikult mõnedes puuviljades, vürtsides ja mujal toidus. Kuna aspiriin aitab ära hoida südameatakke, tundsid uurijad huvi, kas salitsülaadid meie toidus võivad ka neid takistada. Nad leidsid sõltuvuse 10aastast perioodi vaadeldes - alates 1960. aastatest, kui suremus südameatakki hakkas vähenema, tõusis samal ajal salitsülaatide tarvitamine, enamasti tänu toidusalitsülaatidele.

Kui olete huvitatud rohketest salitsülaatidest oma toidus, siis teadke, et suurima sisaldusega on apelsinid, vaarikad, aprikoosid, kirsid, konserveeritud tomatid, kaneel, karri, pune, paprika, tüümian ja mesi.

 

Allikas: Terviseleht, Peeli Mikelsaar

Joomla SEF URLs by Artio