Prindi

Saksamaal loetakse pähkleid kôige vanemate puuviljasortide hulka. Juba vanad germaanlased pidasid pähklitest väga lugu ja valisid need kôvakestalised viljad oma toidulauale. Pähklituumad sisaldavad väärtuslikke rasvhappeid nagu ôli - ja linoolhape, mis on olulised närvi - ja ajurakkude ülesehitamiseks. Pähklites sisalduvad valgud mängivad olulist rolli ajus toimuvates môtlemisprotsessides. Pähklid tagavad teile nooruse, sest nad sisaldavad teiste tähtsate vitamiinide kôrval ka vitamiin E - d. See kaitseb organismi enneaegse vananemise eest ja ka nn. vabade radikaalide eest, mis rakke kahjustavad. Pähklid on rikkad ka mineraalainete poolest, millest on tsink eriti tervislik, sest ta hoiab raku - ja immuunsüsteemi puutumatuna. Kes pähkleid koorapäraselt tarvitab ja seejuures natuke ka sporti teeb, kaitseb end südamehaiguste eest. Pähklid peaks kindlasti lisama oma toiduplaani. Kôige paremini sobivad nad hommikusöögi juurde.

 

Allikas: Terviseleht

Joomla SEF URLs by Artio