Järgnevalt anname mõned nõuanded tervislikuks toitumiseks:
- Vältige liigset kehakaalu ja sööge vähem rasvarikkaid toiduaineid.
- Sööge iga päev kõikvõimalikke täisteratooteid ning muutke oma toidulaud värvikirevaks: lisage iga kord põhitoidu kõrvale värsket juur- ja puuvilja.
- Peske puu- ja juurvili enne söömist alati hoolikalt, eemaldage välimised lehed või hõõruge selle koort kuiva rätikuga.
- Sööge harva subprodukte, seeni ja tindikalatooteid.
- Eelistage antud hooaja juurvilju ning ärge kuumutage nitraadirikast juurvilja, nt spinatit.
- Sööge harva toiduaineid, mis on soolaga konserveeritud, soolatud või suitsutatud nagu pekk, sink, vorstitooted ja suitsukala. Ka grillimisel tuleb kinni pidada teatud reeglitest või hoopis loobuda puusütel grillimisest. Soolatud liha ei tohi praadida ega grillida.
- Ärge kuumutage rasva liiga kaua, praerasv ei tohi suitseda. Puhastage praepann alati vanast rasvast puhtaks. Ärge kasutage praadimiseks õlisid, mis sisaldavad palju linoolhappeid.
- Ärge sööge toiduaineid, millel on peal hallituskord, ega ka tarvitamiskõlbmatuid pähkleid.
- Pidage meeles, et oakohv on aromaatne aine, mitte janukustutaja.
- Piirake alkoholi tarvitamist.
- Ärge suitsetage.
Allikas: terviseleht.ee, Jana Veldre